Guidelines

Wat is artillerie?

Wat is artillerie?

ar·til·le·rie (de; v) 1(militair) alles wat hoort bij de bediening van het geschut: personeel, kanonnen enz.

Wat is artillerie officier?

Artillerie leidinggevenden zijn verantwoordelijk voor indirecte vuursteun en doelsaanduidingen tijdens het gevecht. Je gebruikt hoogtechnologisch materiaal en zware bewapening en geeft leiding aan een team van 30 medewerkers/sters.

Wat doet artillerie?

Artillerie of geschut is in de krijgsmacht het wapen dat vuursteun geeft aan de eigen troepen. Historisch bestaan er vele types van artillerie-eenheden, afhankelijk van hun specialiteit of specifieke opdracht, zoals veldartillerie, vestingsartillerie, kustartillerie, belegeringsartillerie.

Wat betekent de infanterie?

De infanterie zijn de militairen die te voet vechten. Synoniemen zijn voetvolk en grondtroepen. De infanterie, de cavalerie en de artillerie zijn de belangrijkste onderdelen van klassieke legers.

Hoeveel pantserhouwitser 2000nl heeft Nederland?

Voor Duitsland gaat het om 121 voertuigen en voor Nederland in 1e instantie om 25 voertuigen. Dit laatste aantal kan toenemen.

Hoe spreek je artillerie uit?

v. (… rieën), een hoofdwapen bfi de hedendaagsche legers; alles wat behoort tot het geschut, benevens het personeel dat voor de bediening daarvan noodig is.

Wat is een pelotonscommandant?

Als pelotonscommandant stuur je direct de groepscommandanten aan. Mijn hoofdtaak is het tactisch aansturen van het peloton in operationele omstandigheden.

Hoeveel mensen zitten er in een peloton?

Een peloton bestaat weer uit een aantal afzonderlijke groepen met een grootte van zo’n 3 tot 8 militairen, met aan het hoofd een onderofficier (de GPC ofwel groepscommandant), meestal een sergeant-majoor of een sergeant. Ook binnen de organisatiestructuur van het Korps Mariniers bestaan pelotons.

Wat verdient een pelotonscommandant?

Op dit moment is het salaris van een beginnend pelotonscommandant € 2216,- bruto per maand. Daarnaast ontvang je tijdens oefeningen en uitzendingen toeslagen, waardoor je salaris snel kan oplopen.

Waarom wil ik bij de infanterie?

De infanterie van de Landmacht wordt gevormd door militairen die het grondgevecht voeren. De pantserinfanterie wordt veelal ingezet in onoverzichtelijk terrein, zoals boscomplexen, dorpen en steden. Als Soldaat Pantserinfanterie maak je deel uit van een groep van acht á tien militairen met een gepantserd voertuig.

Wat doet een onderofficier infanterie?

De infanterie van de Landmacht wordt gevormd door militairen die het grondgevecht voeren. Als Onderofficier Infanterie geef je leiding aan een groep van acht personen. De infanteristen zijn uitgerust met zeer modern materieel om het grondgevecht uit te voeren.

Hoeveel CV90 heeft Nederland?

Nederland heeft in totaal 193 CV90-infanteriegevechtsvoertuigen aangeschaft.