Users' questions

Is jasmijn winter hard?

Is jasmijn winter hard?

Sterjasmijn is winterhard tot zo’n -12ÂșC. Wil je deze plant in je tuin houden, zorg dan voor een beschutte standplaats, die toch veel zon krijgt. Tijdens hele strenge winters kan je de Toscaanse jasmijn afdekken, zodat deze ook volgend jaar weer lekker verder kan groeien.

Welke grond voor Toscaanse Jasmijn?

De Toscaanse jasmijn is niet erg kritisch wat grond betreft. Zij groeit goed op de meeste grondsoorten. Wel is het belangrijk dat ze niet op een plek staat waar de grond vaak langdurig nat is. Zeker in de winter houdt de Trachelospernum niet van natte voeten.

Is Toscaanse Jasmijn winterhard?

De winterhardheid is redelijk, temperaturen tot -15 graden kan de plant doorstaan, maar daarvoor dienen de planten wel beschut te staan. De koude oostenwind in de winter is funest voor wintergroene planten, waaronder de Toscaanse Jasmijn.

Is jasmijn een klimplant?

De witte jasmijn (Jasminum officinale) ook wel gewone- of zomerjasmijn genoemd is een sterke klimplant. De bloemen die zich in trossen vormen zorgen in zowel de lente als in de zomer voor een prachtige bloemenzee.

Kan jasmijn bevriezen?

Na een strenge winter kan de jasmijn flink terug vriezen of zelfs helemaal bevriezen, ze kunnen temperaturen tot -10 verdragen. Snoei na de winter de bevroren takken terug.

Welke jasmijn is winterhard?

De jasmijn is een plant welke alleen in strenge winters veel blad verliest. Niet alle jasmijn is geschikt voor de tuin; Jasminum officinale of echte jasmijn is de bekende winterharde jasmijn, welke vele sterk ruikende bloemen maakt en een enorme groeisnelheid heeft.

Hoe plant ik een Toscaanse jasmijn?

Hoe plant u Toscaanse Jasmijn? Geef de Toscaanse Jasmijn een zonnige, warme standplaats, in een voedselrijke, doorlaatbare bodem. Een beschutte standplek is aan te raden. Dit een plek uit de (oosten)wind tegen een muur of in een patio.

Kan een Toscaanse jasmijn bevriezen?

Is de Toscaanse jasmijn winterhard? Na een strenge winter kan de jasmijn flink terug vriezen of zelfs helemaal bevriezen, ze kunnen temperaturen tot -10 verdragen. Snoei na de winter de bevroren takken terug.

Is Toscaanse Jasmijn Bladhoudend?

De Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum Jasminoidus) is groenblijvend in de winter. Bloemkleur: sterk fris-zoet geurende bloemen zijn wit van kleur met donkergroen glanzend blad, in de winter groenblijvend.

Wat combineert goed met Toscaanse Jasmijn?

Combinaties van klimplanten Klimplanten zijn ook prima te combineren. Een klassieker is de Clematis gecombineerd met de klimroos (bijvoorbeeld Clematis Multi Blue/blauw met de klimroos New Dawn/roze). Maar ook Clematis gecombineerd met de Toscaanse Jasmijn biedt vele mogelijkheden.

Welke jasmijn geurt het meest?

Wie houdt van de heerlijke geur van jasmijn kan twee kanten uit. De gele winterjasmijn geurt nauwelijks, maar de witte Trachelospermum jasminoides (Toscaanse jasmijn) doet dit wel. Deze bladhoudende klimplant bloeit tot ver in de zomer, en geeft daarbij een zoete geur af.

Waarom groeit mijn Toscaanse Jasmijn niet?

Het is een klimplant, dus je moet hem in het begin een beetje begeleiden om ervoor te zorgen dat ‘ie niet alle kanten op groeit. Je kunt hem aan een schutting vastzetten, om het hout te verbergen, maar je kunt er ook voor kiezen om hem in de tuin te planten of in een pot te planten.